Woonproject Dans

14/11/2019

© dans Op de plaats waar nu nog de balletschool van Anne-Sophie Deweer staat, zou in 2021 een flatgebouw komen. 

EEKLO

De voormalige balletschool van Anne-Sophie Deweer in de Boelare zal in de loop van 2020 worden afgebroken. In de plaats komt een nieuw woonproject met de toepasselijke naam ‘Dans’. “Een eervolle verwijzing naar het roemruchte verleden.”

Anne-Sophie Deweer trok in 2014 de deuren van haar bekende balletschool, die ze zelf uit de grond stampte, achter zich dicht. De bekende danslerares had ongeveer dertig jaar haar vestiging in de Boelare. De balletschool groeide uit tot een icoon in het Meetjesland. In de loop van de jaren breidde Deweer haar zaak uit met een tweede danszaal, een saunacomplex en een fitnessruimte.

“Op mijn piekmoment heb ik in mijn school 1.035 leerlingen gehad. Elke dag heb ik met veel passie les gegeven en gedanst”, zegt Deweer. “Het liefst van al had ik een overnemer gevonden die de dansstudio zou verderzetten, maar dat is helaas niet gelukt.”

Verborgen parel

Uiteindelijk kwamen de bedrijven Stigt en Hoome van de broers Peter en Hans Vereycken samen met een voorstel op de proppen. “De locatie van de dansstudio is een verborgen parel”, vindt Peter die de kost verdient als ingenieur. “Het is een oase van groen midden in het stadscentrum. Echt uniek. Helaas heeft niemand in Eeklo echt weet van het bestaan ervan. Daarom wilden we de plaats, die nu quasi niet bereikbaar is, als het ware teruggeven aan de bewoners.”

PETER VEREYCKEN PROJECTONTWIKKELAAR “Dit is een schitterende en unieke plaats: een groene oase in het stadscentrum”

“Het leek ons een uiterst geschikte locatie voor een prachtig woonproject”, vervolgt Hans, die werkt als architect. “Dat zal verrijzen tussen de Boelare, het Jan Frans Willemsplein, het park De Fonteyne en de nog te realiseren zorgcampus Dr. Coppens.”

Bijzonder emotioneel

Het bestaande gebouw zal worden afgebroken in de loop van februari 2020. Vanaf juni 2020 worden er op die plaats 52 gloednieuwe appartementen gebouwd: twee- en driekamerappartementen en penthouses. Als alles volgens plan verloopt zouden de werken klaar moeten zijn in september/oktober 2021.

“Gezien de geschiedenis van de locatie konden we niet anders dan het project ‘Dans’ te noemen”, zegt Hans.

Dat de naam verwijst naar de roemruchte geschiedenis van de balletschool doet Anne-Sophie Deweer heel veel plezier. “Het heeft me ervan overtuigd dat de mensen achter dit project het goed voorhebben met de plaats waar ik een lange en schitterende periode in mijn leven beleefde. Het is wel bijzonder emotioneel allemaal. Vooral naar de sloop kijk ik niet uit. Maar het is wat het is. Aan alles komt een einde.

www.dans-eeklo.be