Dans

Eeklo, Boelare 103

Type
Residentiële binnenstedelijke ontwikkeling
Units
55 flats
55 ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen
Status
Vergund
Verkoop gestart
Oppervlakte
7650 m²
Architect
World in Motion
Website
https://www.dans-eeklo.be

Een residentieel inbreidingsproject op de site van de voormalige balletschool Anne-Sophie Deweer kan je moeilijk anders dan ‘Dans’ noemen. Middenin het centrum van Eeklo en tegelijk middenin het groen, kreeg de choreografie van het project ‘Dans’ een vaste vorm. Binnenkort start de verkoop van dit project en ook hier komen de krachtlijnen van Stigt zeer duidelijk naar voor: de fantastische ligging en doordachte architectuur bieden een onmiskenbare meerwaarde voor de omgeving en de stad.
Het project zal deze groene ruimte verder versterken en uitbouwen. Dans ligt centraal in de stad en toch middenin een rustige, groene omgeving op loopafstand van alle voorzieningen en de Markt en goed ontsloten door het openbaar vervoer.

Het project vormt een puzzelstuk in een grotere ontwikkeling binnen het centrum van Eeklo. Zo werd er al in het verleden het project van de Fontyne met bijhorend park gerealiseerd en zal er in de toekomst op de site van het rust- en verzorgingstehuis Dr. Coppens een zorgcampus worden gerealiseerd. Samen met het project Dans zorgen deze ontwikkelingen dat het gebied een nieuwe plek in Eeklo vormt die terug wordt gegeven aan de bewoners van Eeklo.