Beghardi

Mechelen, Nieuwe Beggaardenstraat

Units
16 units
Architect
DMVA
Website
https://www.beghardi.be

Meer informatie over het project en verkoop kan je terugvinden op www.beghardi.be

Het project Beghardi bevindt zich aan één van de oudste straten in het centrum van Mechelen, de Nieuwe Beggaardenstraat 41. Gelegen op de voormalige site van de Polykliniek van de Voorzorg, ook gekend als “‘t Kliniekske“ in de volksmond, vormt de locatie de perfecte context voor een stadsvernieuwingsproject, met respect voor de geschiedenis en het historische verhaal van deze plek.

Wegens de hoge herkenbaarheid en historische waarde werden de belangrijkste herkenningspunten van het “‘t Kliniekske“ behouden. Zo wordt niet alleen de bestaande voorgevel geïntegreerd, maar wordt ook de oorspronkelijke typologie van de typische middeleeuwse diephuizen gehanteerd als architectuurdrager in het geheel.

Het project is vormgegeven met aandacht voor duurzame materialen en met de nadruk op een hedendaagse uitstraling. Naast de beleving is er veel aandacht besteed aan de functionaliteit van de units.

Beghardi heeft beroep gedaan op een professionele landschapsarchitect voor de buitenaanleg. Deze aanpak garandeert een volledige opwaardering van de locatie in zijn directe omgeving. De bestaande bebouwing middenin de projectsite werd gesloopt om plaats te maken voor een centraal stadsparkje met een oppervlakte van ruim 600m2. Op die manier wordt de site ontpit en wordt licht, lucht en ruimte geïntroduceerd als een oase in de dichtbebouwde binnenstad en waarrond de wooneenheden georiënteerd worden.