Steen

Steenokkerzeel, Mulslaan 32-34

Type
Erkende assistentiewoningen
Units
32 flats
1 commerciële ruimte
32 ondergrondse parkeerplaatsen
14 bergingen
Status
Uitverkocht en opgeleverd
Oppervlakte
4300 m²
Architect
DMVA
Partners
AW Pro
Website
https://steen.awpro.be/

De filosofie van Stigt vertrekt steeds vanuit de ambitie gebouwen en projecten te realiseren die een toegevoegde waarde bieden, niet alleen voor de gebruiker en bewoner, maar ook voor lokale gemeenschap. Zo konden wij in het centrum van Steenokkerzeel een conventioneel woonproject bouwen, doch wij realiseerden ons dat er veel vraag is naar aangepaste en levensloopbestendige wooninfrastructuur waar mensen, met het zicht op de toekomst, ook in de nabijheid van alle faciliteiten die de gemeente te bieden heeft hun verder leven kunnen uitbouwen.

Steen is centraal gelegen aan het gemeenteplein van Steenokkerzeel. Op wandelafstand van het project vinden bewoners werkelijk alles wat zij nodig hebben: supermarkten, klein- en groothandel, bakkers, banken, eet- en recreatiemogelijkheden, apotheek, bibliotheek, cultureel centrum GC De Corren en zoveel meer. Zo wordt elke zondag op het plein een uitgebreide versmarkt gehouden met groenten, fruit, vis, vlees, bloemen, planten en alles wat een markt te bieden heeft.

De erkende assistentiewoningen van het woonproject Steen beschikken over ruime één of twee slaapkamerappartementen met een eigen terras. Bovendien is er een ondergrondse parking aanwezig.

De gemeenschappelijke ruimtes zijn voor de bewoners als het ware een verlengstuk van hun privéruimte. Ze kunnen er de andere bewoners ontmoeten in de lounge- en ontspanningsruimte of tot rust komen in de gemeenschappelijke binnentuin met moestuin. Dat Residentie Steen sterk inzet op duurzaamheid, wordt niet alleen duidelijk door de moestuin waar iedereen eigen groenten kan telen, maar ook door de prachtige groendaken en de zonnepanelen die de gemeenschappelijke delen voorzien van elektriciteit. De buitenzijde van het gebouw wordt afgewerkt met een tijdloze zandkleurige gevelsteen, als referentie naar de historische lokale zandsteen groeves. Het aluminium schrijnwerk geeft het geheel een eigentijdse, moderne look en feel.

De residentie is vlot bereikbaar via de snelwegen E40 en E19, en in niet meer dan een half uur staan de bewoners in het centrum van Brussel of Antwerpen. Ook het openbaar vervoer biedt in Steen steengoede verbindingen. De bus stopt aan de residentie en brengt bewoners in minder dan tien minuten naar het dichtstbijzijnde station (Kortenberg of Vilvoorde).

Wie in Steen woont, hoeft zich geen seconde te vervelen en krijgt de kans om een actief leven aan te houden. Naast de activiteiten die de zorgpartner AW PRO organiseert, biedt ook de gemeente -soms in samenwerking met partners- hier heel wat uitstappen en recreatie aan: fietstochten, petanque, ontmoetingsdagen, praatcafées, zwemlessen, golfinitiatie, enz.

Meer info aangaande verkoop vind je op https://realis.be/nl/projecten/residentie-steen.